Financiering

Financiering zorg

Wanneer je interesse hebt in onze dienstverlening dan kan je altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via de e-mail. Zorgboerderij De Edelingen is onderdeel van Zorgboerderij De Mettemaat. Via De Mettemaat verlopen de contractafspraken en financiering. Heeft u vragen of er ruimte is voor een zorgvraag op bepaalde dagen of wilt u iets voorleggen aan ons, neem gerust contact op. Om van onze dienstverlening gebruik te maken is een van de volgende opties een vereiste:

  • Beschikking vanuit de gemeente (Jeugdwet of WMO; Wet Maatschappelijke Ondersteuning)
  • Indicatie van het CIZ voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

In de beschikking is beschreven hoeveel en wat voor soort ondersteuning iemand nodig heeft. In bepaalde situaties is het ook mogelijk om van onze dienstverlening gebruik te maken op basis van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Wij vragen geen eigen bijdrage voor onze zorgverlening. Wel wordt voor diegene die een WMO of WLZ beschikking hebben maandelijks een eigen bijdrage geïnd door het CAK. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar: www.hetcak.nl

Heeft u (nog) geen indicatie?

Mocht u (nog) geen indicatie hebben maar al wel informatie over de mogelijkheden bij De Edelingen willen inwinnen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen uw vragen mogelijk al beantwoorden of u anders doorverwijzen naar de hiervoor juiste instanties, zoals bijvoorbeeld het sociaal team van uw gemeente. 

Onafhankelijke ondersteuning

Het uitzoeken van hoe alles in de praktijk werkt en bij welke instantie je moet zijn voor informatie is niet eenvoudig. Wil je hierbij ondersteuning, dan kan je contact opnemen met een onafhankelijk cliëntondersteuner. Hiervoor kan je diverse organisaties benaderen, zoals onderstaande organisaties:

  • Stichting MEE, voor informatie klikt u hier;
  • Zorgkantoor Menzis, voor informatie klikt u hier. Op de website van Menzis vindt u ook de andere onafhankelijke cliëntondersteuners. 
  • Weet u nog niet goed bij wie u terecht kan? Dan kunt u deze website raadplegen: https://www.regelhulp.nl/plus

Naast de onafhankelijkheid van de cliëntondersteuners is het ook zo dat er geen kosten zijn verbonden aan deze dienstverlening.