Dagwandeling met een ezel of alpaca

Op deze pagina vindt u meer informatie over een dagwandeling met een ezel of alpaca. Wilt u meerdere dagen wandelen met een van onze leuke ezels of alpaca’s? Kijk dan hier voor meer informatie.

De wandelingen vertrekken op het tijdstip dat u heeft gereserveerd, komt u zo even aanwaaien en wilt u gaan wandelen? Dan kijken we op dat moment naar de beschikbaarheid, het kan dan zijn dat u wel even moet wachten. Wij hebben wandelroutes van verschillende afstanden. Van 2,5 kilometer tot 15 kilometer voor ezels en de alpacawandeling is +/- 3 kilometer. Bij elke dagwandeling met ezel zijn de route, een zadel, helm, picknickkleed en manden of tassen inbegrepen. Voor de wandelingen met onze alpaca’s zijn minder spullen nodig. U krijgt de route mee en de mogelijkheid tot een tas die u zelf kunt dragen.

Bij de Edelingen is het ook mogelijk om als personeelsuitje een dagwandeling met een ezel of alpaca te maken. U kunt natuurlijk in 1 grote groep lopen. Maar nog leuker is om de groep te verdelen en elkaar tegemoet te lopen om op een plek gezamenlijk te picknicken.

Om het voor zowel het dier als voor u of uw kinderen overzichtelijk te houden lopen er maximaal 5 personen per dier. Bent u met meer personen? Dan kunt u natuurlijk een tweede dier meenemen. Op die manier is het is daardoor ook mogelijk om met een ezel en alpaca tegelijk te wandelen! Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Bij het wandelen met een ezel is het mogelijk dat uw hond meegaat als gezelschap. Bij een wandeling met een alpaca is dit niet mogelijk.

Ontvangst en uitleg

Er is ontvangst met koffie/thee en ranja voor de kinderen, waarna u uitleg krijgt over de omgang met de dieren en de wandelroute. De route gaat voornamelijk door rustige gebieden. De Achterhoek staat bekend om zijn coulissen-landschap wat betekent dat u telkens verschillende gebieden ziet, wat u blijft verbazen. Er is geen bewegwijzering op de routes maar u krijgt een ingetekende kaart en de route is uiteraard beschreven. Verdwalen is eigenlijk onmogelijk.

Een hele dagwandeling duurt tot uiterlijk 15.30 uur. Wanneer u gebruik maakt van een cadeaubon die recht geeft op een wandeling van een aantal kilometers kunt u alsnog kilometers, uren of een picknick bijboeken. Bij de reservering vragen wij altijd uw voorkeur aankomsttijd aan ons door te geven, zodat uw ezel op tijd uit de kudde gehaald wordt.

Mogelijkheden bij het wandelen

De ezel is voorzien van een pakzadel waarop een kind tot max. 40 kg. mag plaats nemen. Het dragen van een helm is verplicht en deze krijgt u van ons in bruikleen. Aan het zadel kunt u onze manden of tassen bevestigen waarin u uw meegebrachte spullen en de bij ons bestelde picknicks/knapzakken* kunt vervoeren.

Het bij huren van een kleine huifkar is mogelijk. Drie tot vier kleine kinderen (tot 6 jaar) kunnen daar comfortabel in plaatsnemen tijdens uw wandeling. Bij gebruik van een huifkar kan uw kind niet meer op de ezel plaatsnemen door de aanspanning. Bij terugkomst op ons terrein zal uw ezel direct naar het middenplein lopen als beloning om na de wandeling nog even lekker wat te grazen. U kunt uw ezel dan gewoon loslaten. Hij blijft bij ons op het terrein zodat u nog even gedag kunt zeggen.

*U kunt bij ons een knapzak, picknick of kinderpicknick bestellen om mee te nemen tijdens de wandeling. Meer informatie staat bij de pagina prijzen.