7 landschappenroute

7 Landschappenroute

De 7 Landschappenroute heet zo omdat deze route u door vele verschillende landschappen lijdt met een ezel die uw kinderen of bagage draagt.

Let op: Honden niet toegestaan!

Een zeer geschikte tocht als u op zoek bent naar de rust van het wandelen de gezelschap van een leuke ezel en graag wilt overnachten op niveau. Uw eerste dag gaat de tocht 18 kilometer naar Ruurlo. U overnacht op een middelgrote camping.

De Meibeek is de naam van een van de mooiste Achterhoekse beken. Het riviertje stroomt door het leefgebied van vele diersoorten! Voor diegene die de natuur op haar waarde weet te schatten en van kamperen houdt, biedt deze camping een aangenaam verblijf.
De camping is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen maar ook ouderen die rust zoeken kunnen hier terecht. Er zijn ruime toeristische plaatsen.

De volgende dag gaat de tocht ongeveer 15 kilometer verder naar Vorden Wij reserveren hier een overnachting voor u in de Wandelhut. Een luxe hut op particulier terrein. U bent hier de enige gast. Rust en privacy zijn dus ook gegarandeerd. Wandelhut ‘Klein Windenberg’ ligt in een mooi en rustig gedeelte van de Achterhoek, in het buitengebied van Vorden, met in de omgeving veel landgoederen,weilanden en bossen.
Vorden is onder meer bekend door de ‘Achtkastelen route’. In de directe omgeving zijn er veel mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. De hut staat op het erf van boerderij ‘Klein Windenberg’.De ‘Achtkastelenroute’ en het ‘Trekvogelpad ‘ (voorheen het ‘Gelrepad ‘) lopen hier langs en in de omtrek zijn veel andere gemarkeerde fiets- en wandelroutes.
Op loopafstand ligt het landgoed ‘De Wiersse’, waarvan de tuinen in de lente en in de zomer regelmatig worden opengesteld voor bezichtiging. Een wat langere wandeling, door de bossen van Staats Bosbeheer, brengt je naar het grootste ”hagendoolhof’ ter wereld.

Op de bedden liggen dekbedden. Lakens kun je zelf meenemen of huren. Het sanitair (douche en toilet) en de keuken zijn in de boerderij tegenover de hut (10 m). Er is koud en warm water en in de keuken is keukengerei en servies, dat je kunt gebruiken voor het koken.
In de omtrek zijn meerdere restaurants. De dichtstbijzijnde ligt op één kilometer afstand, tien minuten lopen. ‘ s Morgens kunt u hier gebruik maken van het ontbijt. (wel reserveren)

De volgende dag gaat de route 15 kilometer naar Halle. De wandeling voert u naar pension en minicamping de Hofshoeve. Op de camping kunt u overnachten in een trekkershut voor 4 personen.  Het pension heeft nette kamers Het pension bevindt zich in een afzonderlijk gedeelte van het woonhuis en biedt plaats aan 13 gasten.
Op de begane grond bevinden zich twee zit-/eetkamers met CV en KTV. Tevens is er een ouderwetse houtkachel aanwezig. In de hal is een douche en toilet. 2 kamers met 2 eenpersoons bedden, met eigen douche en toilet. 4 tweepersoons kamers allemaal met eenpersoons bedden, allen met gezamenlijk gebruik van douche en toilet. Deze bevinden zich op de gang. 1 kamer met 1 eenpersoonsbed. Ook gezamenlijk gebruik douche en toilet.
Bij aankomst zijn alle bedden opgemaakt en alle kamers zijn voorzien van handdoeken en een wastafel met warm en koud water. In het pension wordt niet gerookt. Honden zijn niet toegestaan. Het is het mogelijk om avondeten en ontbijt bij te boeken en een lunch voor onderweg mee te krijgen.

Dan alweer de laatste overnachting….De wandeling voert u naar minicamping de Scheurskamp Op de camping kunt u overnachten met uw eigen tent maar wij hebben hier ook een zeer comfortabele blokhut. De blokhut heeft een woon en een slaapkamer met ruimte voor vier personen. Een eigen keuken met een koelkast.
In de blokhut zijn honden niet toegestaan. In de centraal geplaatste hooiberg is nu een recreatieruimte er liggen altijd tijdschriften en er is koffie thee en limonade.
Als u tijdens de vakantie niet zonder televisie kan kunt u hier uw favoriete programma bekijken.

Voor een prijsopgave van dit arrangement kunt u het beste met ons mailen, wij maken dan graag een persoonlijke prijsopgave voor u.