Op weg naar de wandelhut

Op weg naar de Wandelhut

U wandelt beide dagen ongeveer 17 kilometer naar het buitengebied van Vorden. De route voert u door zeer afwisselend gebied. U wandelt over kleine zandwegen, langs mooie beekjes en door prachtig bosgebied..

De route is zichtbaar op een duidelijke kaart en de tekst staat goed beschreven. Verdwalen is vrijwel onmogelijk.  Indien u de route wilt veranderen kan dit gemakkelijk met de duidelijke kaart.

Deze route wordt door klanten die regelmatig terugkomen als zijnde de mooiste bestempeld.  Echt de moeite waard.

Wandelhut  ‘Klein Windenberg’ ligt in een mooi en rustig gedeelte van de Achterhoek, in het buitengebied van Vorden, met in de omgeving veel landgoederen, weilanden en bossen.

Vorden is onder meer bekend door de  ‘Achtkastelen route’. In de directe omgeving  zijn er veel mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. De hut staat op het erf van boerderij   ‘Klein Windenberg’.De ‘Achtkastelenroute’ en het  ‘Trekvogelpad ‘ (voorheen het ‘Gelrepad ‘).

Er lopen hier langs en in de omtrek zijn veel andere gemarkeerde fiets- en wandelroutes.

Op loopafstand ligt het landgoed  ‘De Wiersse’,  waarvan de tuinen in de lente en in de zomer regelmatig worden open gesteld voor bezichtiging. Een wat langere wandeling,  door de bossen van StaatsBosbeheer, brengt je naar het grootste  ”hagendoolhof’  ter wereld.

De goed geïsoleerde en verwarmde wandelhut , dus ook geschikt voor winterverblijf, biedt ruimte voor vier personen. Een extra kinderbed is op aanvraag mogelijk.

Een lakenpakket is tegen vergoeding bij de beheerder verkrijgbaar en het plaatsen van een eigen bijzettentje naast de wandelhut en het meenemen van uw hond  is toegestaan.

Tegenover de wandelhut, op 10 meter afstand  in de boerderij is een kookgelegenheid en de bevinden zich de sanitaire voorzieningen.
Een ontbijt en lunchpakket voor dag 2 is bij de beheerder verkrijgbaar. In de omtrek zijn meerdere restaurants. De dichtstbijzijnde ligt op tien minuten lopen.

De trekkershutten zijn eenvoudig, een houten huisje met twee stapelbedden. U heeft de mogelijkheid om hier zelf te koken. De trekkers hutten en de stacaravan staan op een iets drukker gedeelte van de camping. Op het meest rustige gedeelte staan de Finse woningen waar tegenover de ezels kunnen overnachten.

Voor een prijsopgave van dit arrangement kunt u het beste met ons mailen, wij maken dan graag een persoonlijke prijsopgave voor u.

”Het was een prachtige route.”

 

Hutbuiten

 

 

OmgevingVenVoorjaar1

 

11893751_1627975010799828_8632965899514608529_o